آموزش پایتون مقدماتی تا پیشرفته کامل
پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و پرکاربرد در دنیای برنامه نویسی هست. این زبان با داشتن دستورات ساده و قابل فهم، به سرعت جایگاه خود را در میان برنامه نویسان مبتدی و حرفه ای پیدا کرده. یکی از دلایلی که پایتون خیلی محبوب شده اینه که مدل دستورات زبان برنامه نویسی پایتون مثل صحبت کردن عادی زبان انگلیسی هست و خیلی ساده میشه با این زبان برنامه نویسی کار کرد.
دلیل دیگه که پایتون خیلی محبوب شده اینه که این زبان خیلی انعطاف پذیری داره یعنی میتونی راحت روی سیستم های مختلف ویندوز، لینوکس، اندروید و انواع سخت افزار پیاده سازیش کنی و همه چیز رو با دستورات پایتونی کنترل کنی بخاطر همینه که پایتون در زمینه های توسعه ی وب، علوم داده ها، یادگیری ماشین، اتوماسیون اداری و حتی توسعه بازی هم استفاده میشه. این مقاله بهت کمک میکنه که درک کاملی از پایتون و مسیر یادگیری و همچنین کاربردهای اون پیدا کنی.
1. پایتون، زبان برنامه نویسی مفسری
زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان مفسری هست به این معنی که مثل زبان های برنامه نویسی C یا C++ نیاز به کامپایل شدن نداره. کامپایل شدن یعنی چی ؟ یعنی کل برنامه باید پکیج بشه و بعد تبدیل به کدهای قابل درک برای رم و cpu بشه و شروع به اجرا شدن برنامه بکنه ولی در زبان برنامه نویسی پایتون اینطوری نیست و کدها به صورت خط به خط اجرا میشن و بخاطر همینه که به پایتون زبان برنامه نویسی سطح بالا یا زبان برنامه نویسی مفسری یا اسکریپت بِیس هم گفته میشه.
2. کاربردهای پایتون
خب حالا که متوجه شدی که پایتون چرا انقدر قدرتمنده و راحت بخاطر همین قابلیت مفسری بودنش میتونه روی انواع سیستم ها پیاده سازی بشه، میخوام بپردازیم به اینکه با پایتون در چه زمینه هایی میشه کار کرد و اصلا باهاش چه کارهایی میشه انجام داد.
2.1. پایتون برای توسعه وب
از پایتون برای برنامه نویسی سرورهای سایت و اپلیکیشن موبایل میشه استفاده کرد چون فریم ورک های معروفی مثل Django و Flask رو داره که با استفاده از توسعه دادن این فریم ورک ها میشه برنامه نویسی بک اند سایت رو خیلی راحت و سریع انجام داد. با استفاده از جنگو که یک فریم ورک کامل برای توسعه ی سریع وب هست میشه برای معماری MVT یا همون Model View Template یا برای معماری MVC یا همون Model View Control در انواع پروژه های طراحی سایت یا حتی اپلیکیشن های موبایل هم استفاده کرد. از فریم ورک فلسک هم برای توسعه ی وب استفاده میشه ولی خیلی سبک و ساده هست و برای پروژه های کوچیک میشه ازش استفاده کرد اما خب به پای قابلیت های جنگو نمیرسه.
2.2. علم داده و تحلیل داده ها
یکی از کابردهای اصلی پایتون در دنیای امروز استفاده در تحلیل داده ها و در اصطلاح Data Science هست که با داشتن کتابخونه های قدرتمندی مثل Pandas, Numpy, Matplotlib کار تحلیل داده ها و اطلاعات دیتابیس ها رو خیلی ساده میکنه و خروجی های عالی رو در اختیار برنامه نویس ها میگذاره که با همین خروجی ها میتونن یادگیری ماشین هم داشته باشن و به هوش مصنوعی آموزش بدن که با تحلیل این اطلاعات چه کارهایی باید انجام بده.
2.3. یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
همونطور که اشاره کردم پایتون برای علم داده و تحلیل داده ها خیلی قدرتمنده و ابزارهای جذابی برای کار با داده ها داره به همین خاطر هست که از این زبان برنامه نویسی برای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی هم استفاده میشه یعنی همین داده هایی که تحلیل میکنه رو خروجی میگیرن و با استفاه از کتابخونه هایی مثل Tensorflow, Keras, PyTorch مدل سازی هایی انجام میدن که به واسطه ی اون داده های تحلیل شده رو یاد میگیره و میتونه تصمیم گیری انجام بده.
2.4. اتوماسیون و اسکریپت نویسی
پایتون برای نوشتن اسکریپت های اتوماسیون هم خیلی مفیده چون ساختار خودش مفسری یا همون اجرای خط به خطی هست خیلی ساده میشه روی سیستم های مختلف پیاده سازیش کرد و اسکریپت های مختلف رو ساخت. مثلا در بحث شبکه های کامپیوتری هر مهندس شبکه ای باید هر روز به بررسی ساختار شبکه و گزارش سرورها که آیا مشکلی دارن یا نه مشغول باشه ولی وقتی که پایتون رو با شبکه ترکیب میکنی، اسکریپت هایی رو مینویسی که با استفاده از اون میتونی که کارهای تکراری هر روز یک مهندس شبکه رو اتوماتیک انجام بدی و این کار باعث صرفه جویی عالی در زمان و انرژی اون مهندس شبکه میشه.
2.5. امنیت شبکه و اطلاعات
از زبان پایتون برای برنامه نویسی سیستم های امنیتی و همچنین نوشتن ویروس ها یا ورم ها یا اسکریپت هایی که مخرب هستن و به سیستم ها آسیب میزنن هم استفاده میشه و هکرها از این زبان برنامه نویسی برای هک کردن و نفوذ کردن به سیستمی استفاده میکنند و در مقابل افرادی که تخصص امنیت اطلاعات دارن و وظیفشون ایمن سازی سیستم ها هست با استفاده از همین زبان برنامه نویسی نرم افزارها و اسکریپت هایی رو مینویسن که از باگ های سیستم ها جلوگیری کنه و به هکرها اجازه ی ورود نمیدن. کاربرد پایتون در امنیت اطلاعات خیلی زیاد هست و اگر علاقه به شغل امنیت اطلاعات و هکر بودن داری باید حتما این زبان برنامه نویسی رو آموزش ببینی.
2.6. برنامه نویسی بلاکچین
این روزهای بازار ارزهای دیجیتال حسابی داغه و انواع شبکه های مختلف و ارزهای دیجیتال مختلف هر روز در حال رشد و توسعه هستن موضوعی که هست اینه که با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون خیلی ساده و راحت میشه بر روی شبکه ی بلاکچین برنامه نویسی انجام داده و انواع شبکه های مختلف دیگه رو ایجاد کرد مثل شبکه ی انتقال اتریوم و… که با زبان های برنامه نویسی پایتون و جاوا توسعه داده شدن. از همه جذاب تر جدا از اینکه میتونی شبکه های بلاکچینی جدید درست کنی میتونی که ارز دیجیتال خودت رو با استفاده از پایتون درست کنی و شروع کنی به جذب سرمایه و کلی کارهای مختلف دیگه در زمینه ی ارزهای دیجیتال.
2.7. ربات های تلگرامی
از دیگر کاربردهای جذاب پایتون اینه که شما میتونی باهاش ربات های تلگرامی درست کنی یعنی ربات هایی که اتوماتیک جواب سوالات کاربر رو میدن و با کاربر چت میکنن و یا مثلا ربات هایی که مدیریت گروه و کانال انجام میدن یا حتی تولید محتوا انجام میدن و بازار خیلی جذابی هم داره چون تقریبا همه ی کسب و کارهایی که سایت دارن میخوان یک ربات هم برای تلگرامشون داشته باشن که سایت و تلگرامشون رو بهم دیگه وصل کنه و کارهایی که میخوان رو انجام بدن مثلا وقتی کاربری خرید انجام داد روی تلگرام به صورت اتوماتیک برای کاربر فاکتور خرید و کد پیگیری ارسال بشه که همه ی این ها رو میشه به سادگی با زبان برنامه نویسی پایتون پیاده سازی کرد.
سوالات متداول زبان برنامه نویسی پایتون
1. پیشنیاز یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون چی هست ؟
برای یادگیری پایتون نیازی به هیچ پیشنیازی نیست و میتونی به راحتی شروع به یادگیری کنی.
2. با یادگیری پایتون تنها هم میشه به درآمد رسید ؟
بله شما با یادگیری پایتون تنها هم میتونید در شرکت هایی که نیاز به برنامه نویس پایتون دارن استخدام بشید و شروع به کار کنید.
3. چه مدت طول میکشه که پایتون رو مسلط بشم ؟
برای یادگیری پایتون بازه ی زمانی الی 4 ماه نیاز هست تا تسلط خوبی روی این زبان برنامه نویسی پیدا کنی.
4. درآمد برنامه نویس های پایتون چقدر هست ؟
برنامه نویس های پایتون تازه کار از بازه ی 15 الی 20 میلیون تومان درآمدشون شروع میشه و اگر به صورت پروژه ای هم فعالیت داشته باشن درآمد خیلی خوبی در ماه تجربه میکنن.
5. با پایتون میشه درآمد دلاری داشت ؟
بله. پایتون یک زبان برنامه نویسی هست که در اکثر شرکت ها در سراسر دنیا در حال استفاده هست و با پیشرفت روز به روز هوش مصنوعی کاربردهای پایتون هم در حال افزایش هست و شما بعد از یادگیری میتونی که با شرکت های خارجی ارتباط بگیری و پروژه های بین المللی انجام بدی.
جمع بندی
پایتون یک زبان برنامهنویسی قدرتمند هست که به دلیل سادگی، قدرت و جامعه پشتیبانی بزرگ خود، در بسیاری از زمینهها کاربرد داره. از توسعه وب گرفته تا علم داده، یادگیری ماشین، اتوماسیون و حتی توسعه بازیها. پایتون ابزار مناسبی برای پروژههای مختلف هست و یادگیری پایتون نه تنها به شما این امکان را میده که با دنیای برنامهنویسی آشنا بشی، بلکه شما رو قادر میسازد تا در پروژههای پیچیده و کاربردی شرکت کنی و راهحلهای نوآورانه ایجاد کنی. برای یادگیری این زبان برنامه نویسی از مقدماتی تا پیشرفته به صورت کامل و پروژه محور میتونی از آموزش زبان برنامه نویسی پایتون وبیترن استفاده کنی و این مهارت جذاب و پولساز رو آموزش ببینی.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.